Povídání o Dolních Kounicích s Jiřím Šebelou a menu Pavla Býčka inspirované Kounicemi a jejich bohatou historií

Povídání o Dolních Kounicích s Jiřím Šebelou a menu Pavla Býčka inspirované Kounicemi a jejich bohatou historií

Povídání o Dolních Kounicích s Jiřím Šebelou a menu Pavla Býčka inspirované Kounicemi a jejich bohatou historií

Neformální degustační večer

Srdečně zveme všechny nadšence dobrých vín a jídla na náš neformální degustační večer! Tento večer bude inspirovaný Kounicemi a jejich bohatou historií a proto nás celou akcí provede pan Jiří Šebela z Vinařství Dva duby. Ochutnávka vín bude doplněna o menu Pavla Býčka z The Eatery.

Datum konání: 18.4.2024

Čas začátku: 18:00

Cena za neformální degustační večer: 2380,-Kč

Přijímáme rezervace na tento večer na telefonu 495 272 750 či e-mailu info@duran.cz

 

Povídání o Dolních Kounicích s Jiřím Šebelou a menu Pavla Býčka inspirované Kounicemi a jejich bohatou historií

DEGUSTAČNÍ MENU PRO TENTO VEČER:

  • Tradiční židovská – „Gefilte fish, řepa, rozinky“ – tradiční židovský pokrm, v podstatě paštika z kapra tradičně servírovaná se salátem z červené řepy s křenem a rozinkami, chlebové chipsy, nakládaná zelenina

Divide 2019 – Cuveé malvasie a Müller Thurgau, kratší macerace na slupkách dává tmavší barvu a víno bylo lahvováno s jemným  zákalem.

  • „Klášterní kuchyně“ – Pohanková kaše s majoránkou a pečeným česnekem, kroketa z králíka, nakládaný kedluben

Prima nocta 2019 – Malvasie z Nových měst s delší macerací na slupkách, která dodává vínu nejen barvu, ale i třísloviny, které se vyskytují spíše v červených vínech než bílých.

  • „Hradní kuchyně“ – Jelen – jelení hřbet, pastinákové pyré, šťouchaný hrášek s libečkem, omáčka z červeného vína

Vox silentium 2019 + Ex opere operato II 2018 – Frankovka ze Šibeniční hory, což je historicky jedna z nejlepších tratí na slavnou kounickou Frankovku. Svatovavřinecké z Nových měst, z naší nejstarší vinice… má cca 70 let.

  • Izrael, dezert – „Malabi“ – izraelský pudink z růží s pečenými fíky a pistáciemi

Mille e tre 2018 – Sauvignon z Karlova, opět s delší macerací na slupkách.