Menu
Newsletter

Vinný lístek

ŠUMIVÁ VÍNA

HRABAL SEKT Brut
Vinařství Hrabal, Velké Bílovice
Sekt vyráběný klasickou metodou kvašením v láhvi z odrůd Ryzlink rýnský 70%  a Ryzlink vlašský 30% , který zrál 12 měsíců na kvasnicích.
540,-         

Bouvet-Ladubay, Crémant de Loire AOP
Bouvet-Ladubay, Saphir Samur Brut Vintage
Chenin Blanc, Chardonnay. Tradiční metoda druhotného kvašení v lahvi, leží 18 měsíců na kalech. Světle zlatá barva s jantarovými odstíny a velmi jemné intenzivní perlení. Vůně bílých květů, broskví, akácie, medu a lískových oříšků, na které navazuje plná chuť s delším závěrem. Vyvážený a svěží ročníkový crémant, který doporučujeme podávat při teplotě 6-8 st.
550,-

Freixenet Cordon Negro Brut
40% Parellada, 35% Macabeo, 25% Xarel-lo 18–24 měsíců zrání ve sklepě. Světle žlutá barva s nazelenalými okraji. Jemná, elegantní vůně, klasická pro sekty, které zrají tradiční metodou v lahvi. Objevují se tóny opečeného toastu. Čistá, suchá, svěží a šťavnatá chuť. Typická černá matná láhev. Nejprodávanější sekt na světě – představuje ve své kategorii skvělou hodnotu.
360,-

Freixenet Carta Nevada Semi-Seco
33% Macabeo, 33% Xarel-lo, 33% Parellada Je vyráběno tradiční metodou kvašení v lahvi. „Dosage“ se provádí stejným vínem, zrajícím 12 měsíců v sudech. Slámově žlutá barva, čisté a jemné perlení. V chuti je polosuché, plné, lahodné, svěží a ovocně zakulacené. Objevují se tóny broskví a medu. Zástupce v našich zemích velmi oblíbených polosuchých sektů.
360,

Freixenet Legero (nealkoholický sekt 0,0% )
Freixenet CAVA, Penedés
Moscatel. Světle žlutá barva. Jemná vůně s aroma zralého bílého ovoce a citrusového tropického ovoce. Chuť je ovocná a osvěžující, s dobrou rovnováhou mezi kyselostí a sladkostí.
250,-

Prosecco di Valdobbiadene Brut sur lie 2017, Casa Coste Piane
V srdci oblasti Prosecco v regionu Benátsko, v italštině Veneto, vyrábí malé rodinné vinařství Casa Coste Piane po generace šumivé víno tradiční metodou. Díky starým vinohradům, respektování přírody a zkušenostem ve sklepě, mohou nechat víno kvasit na lahvi po francouzské “Champagne” metodě bez přidání cukru a kvasinek. Víno je jemné, minerální a velice pitelné. Hodí se na začátek jako aperitiv, ale i k lehčím pokrmům, nebo jednoduše pro toho, kdo chce sklenici dobrého vína.
690,-

Prosecco Valdobbiadene „Col de l’utia“ Spumante Extra Dry DOC
Odrůda Glera, fermentace ve velkých tancích charmatovou metodou. Příjemná, elegantní, ovocná vůně s jemným kvasinkovým podtónem a dotekem másla a sušenek. V chuti je suché, svěží, ovocné s typickým pro Prosecco hroznovým charakterem.  Prosecco vyšší třídy z prestižního regionu Valdobbiadene.
550,-

Prosecco „Fili” Brut Millesimato DOP
Glera
Výroba charmatovou metodou.
Pro prosecco typická ovocná vůně a aroma především jablek, s výraznými tóny bílých květů, jako je akácie a vistárie. Suché a příjemné víno. Hrozny na všechna vína Fili pocházejí z vlastních vinic Valdobbiadene DOCG.
385,-

 

CHAMPAGNE

Pol Roger Brut Reserve, Champagne, Francie
Tradiční šampaňské cuvée. Víno slámové barvy s jemným a pravidelným perlením. Živá, ovocná, přesto překvapivě elegantní vůně s tóny čerstvých lučních květů, tvarohu a charakteristických máslových sušenek. Harmonická, elegantní a komplexní chuť s výborně zakomponovanou kyselinou s dotekem čerstvých meruněk a sladkého pečiva. Nadprůměrné základní šampaňské vhodné jako aperitiv nebo například k ústřicím.
1800,-

Pol Roger, Champagne
Pol Roger Brut Vintage 2008
60 % Pinot Noir, 40% Chardonnay
Tradiční metoda druhotného kvašení v lahvi. Zraje minimálně 9 let v lahvi. Víno zlato-žluté barvy s plynulým perlením. Extraktivní, minerální a harmonická vůně s dotekem čerstvého ovoce. Chuť je delikátní, komplexní a vysoce koncentrovaná s tóny sladkého koření a čajového pečiva. Je vyráběno pouze v nejlepších ročnících. Hrozny pocházejí z 20 vinic Grand Cru a Premier Cru. Jednotlivá vína podtrhují charakter daného ročníku a snaží se zachovat typické rysy terroiru.
2690,-

Louis Roederer Champagne
Louis Roederer Brut Premier
40% Pinot Noir, 40% Chardonnay, 20% Pinot Meunier
Tradiční metoda druhotného kvašení v lahvi. Víno zraje 3 roky ve sklepích Louis Roederer a po odstřelení kalů dalších 6 měsíců. Slámově žlutá barva s jemným perlením. Je to plné komplexní víno s úžasnou rovnováhou mezi živým mládím a elegantní vyzrálostí. Svěžest, jemnost a jas dělá z Brut Premier ideální víno pro slavnostní příležitosti
1950,-

Cuvéé Dom Pérignon
Dom Pérignon byl v 17. století benediktinský mnich, který vstoupil do dějin jako osoba, která „vynalezla“ šampaňské. První ročník Dom Perignon byl uveden na trh v roce 1937. Toto Champagne je výsledkem hledání rovnováhy mezi odrůdami Pinot Noir a Chardonnay. Světle žlutá barva se zelenými odlesky. Počáteční vůně čerstvých mandlí a grapefruitu pomalu přechází do tónů koření, oříšků kešu a opečených toastů. Sametová, komplexní a harmonická chuť. ”Každý ročník je unikátní.
Je to stále stejné a přitom tak odlišné” Richard Geoffroy – sklepmistr Dom Perignon.
6800,-

Lanson Rosé Label Brut
Šampaňský dům Lanson byl jedním z prvních výrobců, který v 50. letech přišel na trh s růžovým šampaňským. Je vyráběno z klasických odrůd Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier. Z části odrůdy Pinot Noir je vytvořeno červené víno, které se po první fermentaci přidá do výsledného cuvée. Tento postup při výrobě růžových vín je povolen pouze v Champagne. Světlá, lososová barva s růžovými okraji. Delikátní, svěží vůně, která je podpořena tóny červeného ovoce, zejména granátových jablek a růží. 2100,-

Rodinné vinařství Hrabal
Velké Bílovice, Velkopavlovická oblast

Rulandské šedé sur-lie
Pozdní sběr, suché
Ve vůni můžeme nejdříve pocítit tóny červeného grepu a následně máslovou hrušku. V zakončení vína se vše harmonicky spojuje a doplňuje o jemnou kořenitost a vjem plné struktury. Víno zrálo 8 měsíců na jemných kvasnicích
390,-

Chardonnay Barrique
Pozdní sběr, suché
Plné víno s dominancí přezrálého tropického ovoce, které je doplněno vjemem vanilkového lusku, másla a karamelu.
Víno zrálo v sudech typu barrique po dobu 12 měsíců.
440,-

Muškát Moravský  Pelvins
Kabinet, polosladké
Vyvážená kompozice výrazného aroma, lehkosti, kořenitosti a nasládlosti. Vůně se postupně vyvíjí od muškátových tónů až k bezovému sirupu.
320,-

Tramín červený
Pozdní sběr, polosuché
Víno oplývá bohatostí intenzivních vůní a chutí jemného zeleného čaje s ovocnou příchutí. Plejáda chutí a vůní tím však nekončí. Přezrálé citrusy či žlutý meloun jsou pak doplněny o hrozinkovou kořenitost s lučním medem.
390,-

Svatovavřinecké rosé  Pelvins
Pozdní sběr, polosuché
Vyzrálá kompotovaná jahoda je ve vůni i chuti doplněna o jemné tóny malinového cukru
320,-

Zweigeltrebe Barrique
Pozdní sběr, suché
Víno temně červené barvy s vůní i chutí červeného rybízu, třešní nebo višní. 12 měsíčním zráním v sudech typu barrique získalo víno bohatý taninový komplex nasládlého dřeva a vanilkového lusku. Hrozny pochází z bio vinice.
440,-

N.E.R. 2011 Coteaux Peluic /
Víno N.E.R se vyznačuje robustností odrůdy Neronet a elegancí odrůdy Cabernet Moravia, které spolu vytvářejí ovocné víno jižního typu s perspektivou dlouhého zrání v láhvi. Vínu dominuje vůně i chuť červeného ovoce, pepře a sladkého dřeva.
750,-

Vinice Hnanice
Hnanice, Znojemská oblast

Veltlínské zelené
Pozdní sběr, suché VOC
Má žlutozelenou barvu a zaujme vás kombinací aromat manga, liči a kořenitosti. V chuti lze nalézt tóny bílého pepře a nového koření s hořčinkou v závěru.
370,-

Sauvignon
Pozdní sběr, suché
Toto víno žlutozlaté barvy Vás zaujme aromatikou kvetoucího bezu a listu černého rybízu. V chuti můžeme najít tóny černého rybízu, které přechází do přezrálého angreštu.
370,-

Vinařství Gotberg
Popice, Mikulovská oblast

Ryzlink Rýnský
Pozdní sběr, suché
Harmonické víno světle žluté barvy s výraznými zelenými reflexy a intenzivní vůní tropických plodů a akátového květu. Zážitek z plné, minerální chuti tohoto ryzlinku zvýrazňuje i dlouho trvající chuťový vjem.
460,-

Sylvánské zelené
Pozdní sběr, suché
Harmonické víno tradiční, méně rozšířené moravské odrůdy potvrzuje svoji dobrou pověst krásně sytou
žlutou barvou se zelenými odlesky, vůní zeleného čaje s lehkými hruškovými tóny a plnou minerální chutí.
460,-

Pálava
Pozdní sběr, polosladké
oslovuje milovníky vína zářivě zlatavou barvou se zelenými reflexy, vůní exotického koření,
tropického ovoce a čistou svěží, nezaměnitelnou minerální chutí.
490,-

Frankovka
Výběr z hroznů, suché
Tradiční odrůda se v tomto podání vyznačuje neproniknutelnou, temně rubínově červenou barvou, jenž se snoubí s příjemně ovocnou vůní a chutí ostružin a sušených švestek. V dochuti převládá sametová tříslovina a skořice.
460,-

Vinařství Mikrosvín
Mikulov, Mikulovská podoblast

Rulandské bílé Flower Line
Pozdní sběr, suché
Víno má příjemnou, nekomplikovanou a čerstvou vůni s typickým aroma zralého ovoce, vyzrálých citrusů a bílých květů. Středně plná, přímá a ovocná chuť s vyšším obsahem zbytkového cukru, který je dobře vykompenzován svěží kyselinou.
420,-

Ryzlink rýnský Flower Line
Pozdní sběr, polosuché
Světle žluté víno se zlatavými odlesky. Vůně je jemně meruňková a lehce minerální. Chuť je šťavnatá s dlouhou dochutí žlutého melounu a meruněk.
420,-

Vinařství Šalša
Kyjov

Solaris
Pozdní sběr, suché
Interspecifická odrůda vinné révy. Nazlátlá barva. Víno je extraktivní s příjemnou svěžestí. Ve vůni i chuti dominují ovocné tóny, zejména citrusové plody.
320,-

Hibernal
Pozdní sběr, suché
Extraktivní svěží víno, příjemné zlatožluté barvy. Velmi bohatá vůně citrusového ovoce s jemným nádechem vanilky přecházející v ovocné tóny jarního sadu. Chuť rozvíjí ovocné téma vůně, z počátku je sladká postupně přechází v jemnou kyselinku s nádechem ovocných bonbónů.
320,-

Moravíno Valtice
Valtice, Mikulovská oblast

Sauvignon
Pozdní sběr, suché
Víno světle žluté barvy. Vůně jemná s tóny malého bobulového ovoce. Můžete zde cítit bílý rybíz a angrešt s do vůní rybízového dřeva. Chuť je osvěžující s rychlým nástupem ovocných tónů.  Dochuť se velmi pozvolna ztrácí a láká tak k dalšímu napití.
420,-

Cabernet Sauvignon
Pozdní sběr, suché
Bohaté víno tmavě rubínové barvy, aromatické, až ohnivé, s typickou odrůdovou chutí připomínající černý rybíz.
420,-

Merlot
Pozdní sběr, suché
Má granátovou barvu a vůni s aroma lesního ovoce a sušených švestek. Plná chuť s tóny perníku s čokoládovou polevou je podpořena jemnými tříslovinami
420,-

Gala Vinařství
Bavory u Mikulova

Ryzlink vlašský vesnice Bavory-Perná 2015
Světle žlutozelená barva se stříbřitými odlesky a velmi dobrou viskozitou. Vůně je čistá, připomíná světlé peckoviny a citrusovou kůru. Chuť je svěží, šťavnatá s typickou mineralitou a ovocností. Delší závěr.
490,-

JOHANN W
ZÁMECKÉ VINAŘSTVÍ TŘEBLÍVLICE

Johann W white
Barva zlatavá se slámovým odleskem. Vůně komplexní, jemně medová, s tóny čerstvého másla, smetany a kvetoucích růží. Chuť plná, výrazně minerální až slaná, s tóny sušeného ovoce, smetany a příjemnou kyselinou v závěru.
490,-

Ryzlink rýnský pozdní sběr, suché viniční trať Pod Hazmburkem
Barva zlatá, sytá. Vůně výrazná ryzlinková s tóny petroleje. Chuť je plná s tóny sušeného
ovoce, kvetoucí lípy, v dochuti je jiskřivá kyselina, která dodává vínu jeho nezaměnitelný charakter.
390,-

Rodinné vinařství Milan Sůkal,
Nový Podvorov, Slovácká podoblast

Chardonnay Reserve
Pozdní sběr „Krásná hora“
Zrání v dřevěných sudech. Má žlutou barvu se zlatavými okraji. V příjemné vůni se objevují ušlechtilé tóny dřeva, vanilky, kokosu, aromatického koření a tropického ovoce. V chuti je dlouhé, extraktivní a harmonické.
Vhodně doprovodí tučnější sladkovodní a mořské ryby. Potenciál zrání 4-8 let!
650,-

 

Pinot noir
Pozdní sběr „Krásná hora“
22 měsíců zrání ve francouzských dubových sudech. Má granátovo-rubínovou barvu. Ve vůni jsou tóny ušlechtilého dřeva, jahodového džemu a podzimního lesa. V chuti je dlouhé, harmonické a odrůdově typické.  Doporučujeme podávat k dušenému hovězímu masu a zvěřině.
650,-

RAKOUSKO

Domäne Wachau, Wachau (Single Vineyard)
Grüner Veltliner Federspiel Kaiserberg
Intenzivní vůně s tóny koření, jablek Golden Delicious, také lehce exotického ovoce, manga a tabáku. Šťavnaté chuti dominuje minerální charakter, jemná kyselina a delší závěr.Hrozny pocházejí z vinice „Kaiserberg“, západně od Dürnsteinu, která je známá pro svou vysokou mineralitu.
550,-

Weissburgunder
 Judith Beck, Gols, Neusiedlersee, BIO
Má jasnou, světle zlatožlutou barvu. Svěží vůně s aroma citrusových plodů, hrušek a bílých broskví.
Plná a dobře strukturovaná chuť s ovocnými tóny a dobrou kyselinou v delším závěru.
Má další potenciál ke kratšímu staření. Fermentace v 1500 litrových dřevěných sudech
550,-

NĚMECKO

Weingut Spreitzer, Rheingau VDP
Spreitzer Riesling, Qualitätswein trocken
Jemná, ovocná vůně s tóny ananasu, jablek a hrušek. Osvěžující a čistá chuť s tóny ovoce a jemnou mineralitou.
Má vyšší extrakt a kompaktní tělo. Je živé a svěží, dobře vyvážené s delším závěrem.
Velmi dobrý suchý Riesling.
550,-

Weingut Josef Rosch, Leiwener Klostergarten, Mosel
Josef Rosch Riesling, Qualitätswein feinherb (polosuché)
Hutná, sladká a komplexní vůně s harmonickým aroma akátového medu, sladkého čajového pečiva a zralých meruněk. Chuť je odrůdově charakteristická, extraktivní a plná, podpořena příjemně živou kyselinou a harmonickými tóny karamelu, tvarohu a máslových sušenek. Komplexní Riesling se sladším závěrem.
550,-

Weingut Klumpp, Baden (BIO vína)
Klumpp Grauburgunder, Qualitätswein trocken
Krásné Rulandské šedé. Čerstvá, svěží, čistá a odrůdově typická vůně s náznaky čerstvého jablka a angreštu. Chuť je přímá, jednoduchá, minerální a šťavnatá s příjemně říznou kyselinou a středně dlouhým závěrem. Výrazný dotek šťavnatých červených jablek podtrhuje ovocnou chuť celého vína. Víno je vyrobené biologicky šetrným způsobem.
550,-

Riesling Trocken 2017, Clemens Busch
Na střední Mosele v jihozápadním Německu blízko Francouzské a Luxembourské hranice, narazíte na emotivní Ryzlinky od osvíceného vinaře Clemense Busche. Clemens má štestí na svoje polohy podél řeky, protože vlastní vedle sebe vinohrady s červenou, šedou a modrou břidlicí. Viniční keře dosáhnou kvůli něžnosti práce až 100 let! Ve sklepě má víno prostor, aby se samo vyvinulo a vyjádřilo tak vzácné břidlicové chutě. Trocken je suché, svěží a ovocně vyzralé víno a tento Ryzlink patří mezi nejlepší vína na párování k jídlu vůbec.
690,-

FRANCIE

Chablis AOC Domaine Laroche
Fermentace v nerezových tancích, poté zde zraje 4-6 měsíců na kvasných kalech
Čistá, intenzivní a ovocná vůně s jemnými tóny zralých jablek, citrusů a minerálů. Na patře je plné, bohaté, jiskřivé, živé, pevné s minerální strukturou a v závěru s harmonickou kyselinou a dotykem medu. Doporučujeme jako osvěžující aperitiv, s předkrmy, úpravami sladkovodních ryb nebo s mořskými plody. Ideální teplota pro podávání je 12-14°C
670,-

Chablis Premier Cru La Chantrerie
Enologické cuvée, kde hrozny pocházejí z několika vinic kategorie Premier Cru. 100% Chardonnay odrážející rozmanitost vinic této kategorie. Jemná, delikátní vůně jarních květin, následovaná lehkým tónem minerálů a peckovitého ovoce. Harmonická, příjemně svěží chuť s náznaky minerality, zejména vápence, bílého pepře a čerstvých citrusů. Vynikající kombinace s marinovanou rybou jako je tuňák, losos nebo salát s uzeným kuřecím masem.
1350,-

Château Laroque Grand Cru
Merlot 87%, Cabernet Franc 11% ,Cabernet  Sauvignon 2%
Fermentace 11-13 měsíců v „barikových” sudech – 50% nových
Výrazné víno s granátovou barvou, silnou vůní marmelády z lesního ovoce, vanilky, kouře a karamelu. V chuti výrazné a pevné s dobře zakomponovanou vyšší kyselinou a jemnou tříslovinou  Zvěřina bude určitě tím správným pokrmem
2100,-

Domaine Faiveley, Côte Chalonnaise AOP
Mercurey 1er Cru „Clos des Myglands“ Domaine Faiveley (rouge)
Pinot Noir
14-16 měsíců zrání v dřevěných sudech – 1/3 nových
Ušlechtilá a decentní vůně s tóny kořenitosti, černých třešní, živočišnosti a podzimního lesa, s dotekem kouře a dřeva. V chuti svěží, vyvážené s diskrétní tříslovinou a tóny třešní v závěru
Mercurey je dominantní apelace v Côte Chalonnaise. Clos des Myglands je apelace ze 100% vlastněná Faiveley.
Je pojmenovaná podle anglického názvu „My Lands“.
920,-

Château Beaumont, Cru Bourgeois
Bordeaux, Haut-Médoc, Médoc Cru Bourgeois
46% Cabernet Sauvignon, 48% Merlot, 4% Cabernet Franc a 2% Petit Verdot. Zrání 12-14 měsíců
v dubových sudech – 1/3 nových. Purpurová, skoro inkoustová barva s výraznou vůní koření, tabáku a kouře. V chuti jemné tóny rašeliny, peckovitého ovoce, rybízu a v závěru káva. Aroma koření a kouře. Robert Parker: „Jedno z nejzajímavějších a nejlépe vyrobených Cru Bourgeois v Médocu
660,-

Barons de Rothschild Lafite, Corbiéres AOC
Blason d’Aussières
Cuvée ze stejných odrůd jako Château d´Aussiéres. 20% vína zraje 12 měsíců v dubových sudech.
V typické vůni se objevují tóny kmínu, kůže, hořké čokolády, pryskyřice, bylinek a koření.
V chuti je měkké, okamžitě přístupné s harmonickou tříslovinou. Hezké víno s univerzálním
využitím ke zvěřině. Klasický charakter jižní Francie a původ v renomovaném vinařství
590,-  

ITÁLIE

Catarratto Munir 2016, Valdibella
Vinařství Valdibella pěstuje hlavní Sicilskou bílou odrůdu Catarratto v chraněném údolí ve výšce 450 metrů nad mořem a tímto zachovává vínu svěžest a při tom nabízí prosluněnou ovocnou zralost. Jedná se o středně plné, šťavnaté bílé víno, které krásně doprovází širokou škálu pokrmů od aperitivu po saláty, ryby a drůbež.
460,-

Verdicchio di Gino 2017, Fattoria San Lorenzo
Jedna z nejzajímavějších bílých odrůd v Itálii, která pochází z regionu Marche ležící naproti Toskánsku u Jaderského moře. Koho lépe volit na seznamování s touto komplexní odrůdou než vinaře Natalino, který pečuje o každý viniční keř jako o své vlastní dítě a zároveň z hlubokého přesvědčení o tom, že každý by měl mít možnost si dát skvělé víno za rozumnou cenu, a tak Natalino nabízí nejlepší poměr kvalita-cena, které jsme kdysi potkali v Itálii.
460,-

Rosso di Montepulciano 2016, Sanguineto
Sanguineto je malé vinařství v srdci Toskánska u malebného města Montepulciano. Vinařka Dora Forsoni je strážcem původních chutí v proslaveném víně Vino Nobile. Její Rosso je úvodním vínem a krásně ukáže proč tato vinařská oblast dostala název “šlechtické víno”. Sametovost a elegance toskánské odrůdy Sangiovese je obdivuhodná. Víno má charakter a hezky se usmívá.
690,-

Chianti Pacina 2013, Pacina
Chianti Classico v Toskánsku je kouzelná oblast pro červené víno na základě odrůdy Sangiovese. Blízko Sieny v tisíc let starém klášteře, Pacina pěstuje víno na mořské půdě. Následné víno má bohatou strukturu s tóny tmavých lesních plodů. Nicméně je unikátní v tom, že se v této půdě vyskytuje jódový náznak se slanou mořskou mineralitou i když vinohrad je po pěti milionech letech odsunut o 90 kilometrů od moře! Komplexní a emotivní červené víno, které díky své významné tanické struktuře je vhodné pro červená masa a plné pokrmy.
950,-

Bersano, Piemonte,
Barolo DOCG „Nirvasco“
Odrůda  Nebbiolo, fermentace 24 měsíců zrání ve velkých slavonských sudech, 12 měsíců v lahvi. Má jemnou vůni s tóny peckovitého ovoce. Elegantní chuť je podpořena harmonickou tříslovinou a tóny připomínající zralé švestky s jemným nádechem skořice a kompotovaných višní v závěru. Barolo je nejznámějším velkým vínem severní Italie a jako první vůbec získalo status kategorie DOCG.  Nirvasco je klasické Barolo moderního stylu. Víno pro znalce a zkušené milovníky tohoto regionu.
1650,-

Antinori, Toscana
Chianti Classico DOCG „Tenuta di Péppoli“
90% Sangiovese, 10% Merlot a Syrah  9 měsíců zrání ve velkých slavonských sudech, 10% pak v malých z amerického dubu.
Víno má komplexní, bohaté aroma květin, třešní, čokolády a vanilky s dotekem dřeva. Je skvěle vyrovnané s pevnou strukturou, harmonickým průběhem a ovocným závěrem.
850,-

Montepulciano d‘Abruzzo DOC „Casale Vecchio“
Farnese Vini, Abruzzo
Fermentace v nerezových tancích, 6 měsíců zrání v „barikových” sudech.
Intenzivní a ovocná vůně s výrazným aroma sladkého dřeva, lesních plodů a sušených švestek.
Plná, ovocná chuť s výraznou, ale harmonickou tříslovinou i kyselinou a čistým závěrem.
590,-

Villa Poggio Salvi, Toscana
Brunello di Montalcino DOCG „Villa Poggio Salvi“
Odrůda Sangiovese, fermentace 30 měsíců zrání v slavonských sudech o objemu 50–100 hl.
Má příjemnou, živočišnou vůni s tóny vyzrálého červeného ovoce, skořice a tabáku. Vyzrálá, ušlechtilá a elegantní chuť s poměrně výraznými, harmonickými tříslovinami, s tóny třešní v delším závěru. Dokonale se kombinuje s toskánskou, ale i mezinárodní kuchyní – skvělé k těstovinám, drůbeži, pokrmům s vepřovým masem a lanýžům.
1290,-

Fantini Vini, Abruzzo DOCG
Montepulciano d’Abruzzo  „Opi“ Colline Teramante DOCG Riserva Biologico
24 měsíců zrání v barikových sudech.
Senzorika Víno granátové barvy. Intenzivní vůně s aroma koření, tabáku, džemu, lékořice a ovoce. Plná, jemná a harmonická chuť s intenzivním a dlouhým projevem. Je připravené ihned k pití, ale neuškodí 5–6 let počkat.
Hodí se k červeným masům a aromatickým sýrům. Elegantní víno s perfektní strukturou potěší i náročnější milovníky vín.
1150,-

ŠPANĚLSKO

Barón de Ley, Rioja DOC
Baron de Ley Gran Reserva „Viña Imas“
90% Tempranillo, 10% Cabernet Sauvignon
Víno zraje 2 roky v nových dubových sudech (americký a francouzský dub 50/50) a dalších 5 let v lahvi.
Elegantní, vyzrálá, bohatá a komplexní vůně s tóny živočišnosti, kůže, koření a ovocnosti s dotekem švestkových povidel.
V chuti je vyzrálé, ale pevné, vyrovnané a dlouhé, s hladkou tříslovinou a tóny toastu a červeného ovoce.
Překvapuje svojí pevnou kyselinou a šťavnatostí
1090,-

Torres Altos Ibericos Crianza Tempranillo
Miguel Torres, Ribera del Duero
Fermentace zrání v dřevěných sudech
Má neprůhlednou, třešňově červenou barvu. Odrůdová vůně s aroma květin a ovoce, jako jsou jahody nebo maliny, doplněné o tóny koření a kouře, získaného ze zrání v sudech. Hladká a sametová chuť s jemnými a šťavnatými tříslovinami.
Hodí se k červeným masům, tučným rybám a sýru.
540,-

CHILLE

Haras de Pirque, Maipo Valley, Gran Reserva
Hussonet Cabernet Sauvignon Gran Reserva
85% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc
14 měsíců zrání v nových a jednou použitých dřevěných sudech. Před lahvováním se nefiltruje.
Aromatická a svěží vůně s tóny bylinek a koření. Chuť je typická pro Maipo Valley – zemité a minerální tóny, také dotek tabáku. Hussonet a Albaclara jsou jména koní, chovaných ve zdejších stájích
690,-

Haras de Pirque Carmenere Reserva
Haras de Pirque, Maipo Valley
85% Carménère, 15% Cabernet Sauvignon
Fermentace 10 měsíců zrání v sudech z francouzského dubu
Intenzivní vůně se zemitým aroma a tóny koření, jako rozmarýnu, skořice a bobkového listu, také fialek a černého pepře.
Jemná a šťavnatá chuť s dlouhým závěrem
590,-

Montes, Reserva
Montes Merlot, Colchaqua Valley
měsíců zrání v sudech z francouzského dubu
Merlot je jednou z odrůd, která v Chile prakticky zdomácněla. Kombinaci poloh od vyprahlého pobřeží až po chladné oblasti v Río Claro umožňuje získávat intenzivní, aromatický Merlot s tóny švestek, ostružinového džemu, koření, vanilky a lékořice. Chuť je elegantní a bohatá s dotekem kouřovosti.
450,-

Nový Zéland

Sauvignon Blanc Marlborough
Villa Maria, Private Bin,Nový Zéland
100% Sauvignon Blanc světlé slámově žluté barvy. Výrazná, ovocná a odrůdově typická vůně s tóny zralých citrusů, trávy a zralého angreštu. V chuti je mladé, svěží a suché. Řízný, ovocný a odrůdový charakter. Ideálně doprovodí čerstvé mořské plody, krabí maso nebo zeleninové pokrmy
520,-.

ARCHÍV

Chablis Premier Cru „Les Fourchames“ Vieilles Vignes
Domaine Laroche, Chablis
15% vína zraje 9 měsíců v dřevěných sudech (3-4 roky staré), zbytek v nerezových tancích.
Vůně je minerální, svěží a elegantní s tóny citrusových plodů, především grapefruitů, a také máslových sušenek. Chuť je bohatá, dlouhá a elegantně vyvážená. Opět znatelná mineralita, máslové tóny a tóny bílého bobulového ovoce.
Víno nese označení Vieilles Vignes. Podle francouzského vinařského zákona tak mohou být označena vína vyrobená z keřů vinné révy starších 35 let
2100,-

Chassagne-Montrachet 1er Cru „Morgeot“ (blanc)
Domaine Faiveley, Bourgogne
13-15 měsíců zrání v dubových sudech – 1/3 nových
Delikátní a komplexní vůně kombinuje tóny květin a vanilky. Příjemná, hebká, plná a dobře strukturovaná chuť
s vyváženou kyselinou a dlouhým závěrem.
3900,-

Mersault 1er Cru „Blagny“
Domaine Faiveley, Bourgogne
Světle žlutá barva.Příjemná, komplexní vůně s tóny dřeva. Plné a harmonické víno se středně dlouhým závěrem.
2900,-

Chateau Cantenac-Brown 3éme Cru Classé
Nádherná finesa, elegance a síla, intenzivně červená barva, v nose se ukazuje vyzrálé červené ovoce,
Snoubené s nádechem dubového dřeva. Na patře má sílu, hloubku, třísloviny má měkké, v závěru je svěží, dlouhé a komplexní.
5290,-

Pavillon Rouge du Château Margaux
2. víno od Château Margaux, které je vyrobené z hroznů pocházejících ze stejných vinic jako první víno,
ale které nebyly vybrány pro jeho výrobu Má tmavou vyzrálou barvu s květinovým aroma sdotekem karamelu. Plná, kořenitá chuť s hebkou a pevnou strukturou a dokonale zakomponovanými tříslovinami, které se zvýrazní hlavně v závěru.
Elegantní víno, ve kterém je patrný rukopis vinaře.
10 900,-

Carruades de Lafite  2009
Domaines Barons de Rothschild Lafite, Bordeaux
50 až 70% Cabernet Sauvignon, 30 až 50% Merlot a 0 až 5% Cabernet Franc a Petit Verdot.
Fermentace 80% vína zraje 18-20 měsíců v sudech – 10% nových.
Bohatá, květinová vůně s tóny zralého ovoce, černého rybízu, cedru a koření. Elegantní víno s příjemnými
tříslovinami a dobrou délkou. Druhé víno od Château Lafite Rothschild nese jméno podle území, sousedícího s nejlepšími vinicemi Château Lafite. Odborníky vyhledávané víno, které při mnohem nižší ceně nabízí požitek podobný svému slavnému sousedovi.
13 500,-

Brunello di Montalcino DOCG ”Pian delle Vigne”
Antinori, Toscana
Sangiovese
Fermentace 24 měsíců zrání v 3 až 5 000 litrových sudech
Elegantní a komplexní vůně s živočišnými tóny. Dále se objevují tóny květin, sladkých toastů, tabáku, kávy, koření a čokolády. Chuť navazuje na vůni – opět tóny kávy a čokolády, dále borůvky a ostružiny. Má kostru a výraznou, pevnou tříslovinu s minerálními tóny ve velmi dlouhém závěru.
2800,-

Bordeaux, Margaux Cru Classé & Bordeaux AOP
Château Kirwan, 3ème Cru Classé
40% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 20% Cabernet Franc, 10% Petit Verdot
18 měsíců v dubových sudech – 25-40% nových Tělnaté, korpulentní, ctižádostivě stylizované víno, s temnou purpurovou barvou, v nose se sladkou vůní toustů, která se mísí s ostružinovou a rybízovou marmeládou, cedrovým dřevem a se špetkou karamelu a čokolády. 40 ha vinic představuje 46 různých tratí a poloh
3250,-